torsdag 17 mars 2011

Rolig diskussion kring städning..

Jag har en längre tid försökt övertyga J om att vi ska anlita en städhjälp. Jag vet att det kostar en del men jag känner att det är värt det. När båda jobbar mer än heltid (eftersom jag har salongen också) och inte orkar städa i veckorna när man äntligen ca 20.30 även fått Kevin att somna. Men hur tråkigt är det inte att ägna helgerna till nåt så tråkigt som städning när man bara vill hänga med familj och vänner.
Så resonerar iaf jag. Men J har hela tiden varit motsträvig, så jag har väl hintat lite, ja men städa du då.
Han skall from denna månad börja jobba en helg i månaden så då får han tre lediga vardagar istället och då tycker han att han kan städa då. Ja denna diskussion är lite i luften just nu.

Så till dagens händelser. Jag tycker att J är super duktig som nästan varje dag hinner hämta båda barnen och ha maten på bordet tills jag kommer hem från jobbet. I dag hade han till och med hunnit dammsuga, skura golven och städat köket jätte fint. Men till saken hör att jag kom hem från jobbet, hälsade och pussade på barnen satte mig vid bordet och börja äta. La inte ens märke till hur fint han gjort, när han kommenterade det kände jag mig riktigt usel. Ha ha lite som en man. Kankse dumt sagt men det är så typiskt att män inte ser att man städat eller klippt sig och sånt.

Efter middagen är J tvungen att åka tillbaka till jobbet för att hjälpa till att stänga. Först när han åkt ser jag hur fint det är i köket, att det blänker ur hoarna, att han tömt diskstället. Flera saker som han inte bryr sig om men som han vet är viktigt för mig. Då får jag mer dåligt samvete och skickar ett sms om hur fint det är och hur glad jag är, då får jag till svar.

-J´s allastäd. 1 ligg i veckan innan rutavdarget. Efter Rutavdrag varannan vecka... puss.

hihi kan inte annat än le:)

Dax att gå ner i källaren och tvätta vidare, så himla lägligt att tvättmaskinen la av mitt i Nellys magsjuka.
Snacka om tvättberg där nere. Imorgon ska jag ut med jobbet, Hamburgerbörs och REA show, det blir trevligt:)! J ska upp till Mora med en vän för att gå på hockey och ha trevligt över helgen, får se vad barnen och jag hittar på. Sov så gott! /M

Dålig uppdatering..

Bygglovet är beviljat:) Tog bara en och en halv vecka till vår stora glädje. Vi lämnade in bygglovet digialt via kommunens hemsida så vi fick också svaret via mail. Nu är vi i full gång med kalkyler och hämta in offerter från olika fönster och värme leverantörer.
Älskar ju inredning och att skapa men det är väldigt jobbigt och ta dom här besluten. Vad ska de vara för golv, hur ska drömköket se ut. Jag slits mellan att vilja ha det vitt och avskalat, men vill ändå lyckas få det
mysig, trivsamt och ombonat. Ja det blir en stor utmaning. Blir mycket och stora fönster, gardiner är ju inte riktigt min grej. Men kan tänka mig hänga upp maffiga enfärgade längder kanske:) hi hi

Har fastnat på Bloggen Villa stoor som har mycket som jag gillar. Framförallt har hon fått mig att våga pröva betonggolv igen. Misslyckades i min hall, det ledde till att vi la på klinker. Men att leja bort det till någon som kan det där och vad jag förstår är det en hel del jobb med behandlingen, slipning och sen måste ett lack el vax läggas på. Jag ska forska vidare i det, mamma och pappa vill också ha det, men vi är båda överens om klinker i badrummen och tvättstugorna. Helt knäppt men det blir 5 badrum. Jag och J har ett i vårat sovrum, ett till barnen/gäster kombinerad tvättstuga, japp det blir en utmaning.
Mamma och pappa har varsin liten toa med dusch och sen skall vi ha gemensamt gym och spa på ca 30 m2.
ÅÅå jag vill flytta in nu:)

Nästa steg är byggmöte med kommunen, arkitekten, konstruktören, byggherren och kvalitetsansvarig sen blir det utsättning och grävning. Finally blir det dags att gjuta grund, först då börjar det kankse kännas som att vi är på gång med vårt skapande av drömhuset:)  /M

onsdag 2 mars 2011

Mycket man borde göra..

Nu är det lite mer än 1 vecka sen vi lämnade in bygglovet. Så nu är det bara att vänta, inbillar jag mig iallafall. Mamma och Pappa har åkt utomlands på golfsemester så det har inte varit så mycket hus snack de senaste dagarna. Istället har det varit skidor för hela slanten.
I fredags åkte vi upp till min kära vän Sara i Mora för att jag på lördagen skulle åka tjejvasan. Det fanns stunder under loppet som jag kände att det här gör jag aldrig om, men när jag efter 3 tim och 47 min passerar mållinjen så började redan tankarna snurra om hur jag ska lägga upp träningen inför nästa års tjejvasa. En sån härlig folkfest!

Vi borde väl ägna mer tid till att fundera kring huset. Jag är lite fundersam över hur det inte har blivit riktigt som jag önskat. Jag har hela tiden haft sån stark önskan om en tvättstuga, klädkammare, badrum och sovrum i en avdelning. Älskar tanken på att slippa bära runt tvätt, men som det är ritat nu så ligger tvättstugan i barnens del av huset. I ett ganska litet utrymme skall både tvättstuga, toa/dusch och groventre in.
Jag ser ingen annan lösning just nu men vi får se. Jag börjar inse att även om man ritar sitt eget hus så kan man inte få allt precis som man vill ha det, man får göra avkall på en del saker.
Snart är det dax att visa lite ritningar, jag har fösökt lägga upp dom men det blir så liten skala så det syns för dåligt. Skall försöka ändra formatet, men tills dess.. ha det gott! /M