söndag 1 maj 2011

Upprörd, arg och alldeles RASANDE..

Nu var det dags igen, har varit hemma hos mamma och pappa och fått se fakturorna från arkitekten. Pappa fyllde 60 i Torsdags och hade fått fakturorna ganska opassande på fredagen. Han hade omgående gömt undan dom för oss så vi kunde fira och ha kul i helgen. Men idag tog han fram dom, en ny sak som var chockerande det var en avgift till en kille som gjorde en digitalisering på ritningarna för närmare 40 000 kr.
Eftersom min svägerska (som är VA chef på kommunen) var på plats hos mamma och pappa så kunde vi ju fråga henne om det var något som var nödvändigt eller så. Men hon som precis lämnat in ritningar på ett reningsverk sa att kommunen vill ha det så lätt som möjligt, gärna på papper i lite mindre format.
Så han har än en gång tagit sig friheten att tro att han kan spendera våra pengar utan att göra oss varse om vad det innebär för oss i tid och omkostnader. Och hade han gjort sitt jobb och frågat oss, hans KUND så hade vi såklart avböjt. Nä den enda anledningen jag minns som han nämt i förbifarten var att det är bra att alla handlingar kommer i samma format, så eftersom HAN en gång valt att Nybyggnadskartan skulle skickas till honom digitalt så skulle det då vara skäl nog?? Fattar ingenting!!!! Det är väl bara skriva ut den?
Nä det där får han betala själv.
Han har inte ens gett oss komplett med ritningsunderlag, rör och elritningar mm saknas ju fortfarande. 
Har någon varit med om liknande? Nu måste jag gå och andas i en påse, det är så det känns...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar