fredag 11 februari 2011

Renovering

Många tycker nog vi är lite knäppa, vi köpte vårat hus för ca 5 år sedan och har väl hunnit renoverat i två omgångar. Sista renoveringen nu så rev vi de flesta väggarna på övervåningen för att få en "socialare" planlösning och vi är faktiskt jätte nöjda.
Men det har alltid varit en dröm att få skapa ett hem från grunden, så när den här chansen dök upp och vi hittade en tomt som har ett läge som känns jättebra då måste man våga. Nu har vi ganska mycket små fix kvar innan vårt hus kan läggas ut för försäljning. Vi är experter på att inte avsluta projekt innan vi börjar på nästa, så det finns att göra. Pappa och jörgen har precis avslutat etapp 1 på garaget, bytt ut del av vägg och tak pga fuktskada. Garagetakets papp var inte rätt ditsatt så det har läckt in och ruttnat. Men nu är det fint, när snön försvunnit skall de sätta på plåt också.
Pappa och Jörgen hjälper en bekant till pappa att bygga i hans hus nu, så skall han hjälpa oss sen när vi satt igång. Sitter och tittar på lite gamla bilder från en del av vår renovering. Ibland bör man verkligen stanna upp och tänka tillbaka på hur mycket man faktiskt uträttat. Jag tror knappt att det är samma hus när jag tittar på bilder från renoveringen, gud vad vi har varit duktiga. Och vi är såklart så himla tacksamma för all hjälp speciellt våra föräldrar bidragit med!! Ni är bäst..

Lägger upp lite bilder på huset före och under renovering först.


 Väggar har rivits, element är borttagna så nu är det dags för vattenburen golvvärme. Vi renovering nr 1 så halverade vi väggen till vänster vid matplatsen för att öppna upp lite, och innan så satt det grönmålad bröstpanel i hela det rummet. Jättefint;)




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar